Tarragona

do Tarragony jsme přijeli 22. prosince večer. dost brzo na to, abychom viděli ještě za světla naše spací místo v přístavu (vyhledané přes Park4Night).



ještě ten den večer jsme se prošli k majáku – muzeu a ještě dál, až na konec přístavní hráze, kde blikalo zelené světlo navádějící lodě. nezdálo se to, ale ušli jsme tam a zpět necelých 9 kilometrů. je to tam taková silnice (kde občas projede policejní auto), na jedné její straně je stezka pro pěší a běžce a na druhé straně stezka pro cyklisty a bruslaře.




Ještě v půl desáté věčer jsme měli otevřené dveře a bylo nám krásně teplíčko (oproti Barceloně určitě).
další den jsme vyjeli na kolech nahoru do města nad amfiteátr (Tarragona byla v římské říši, a tak vystavěna Římany – dnešní město je postaveno na troskách toho římského), kde jsme posvačili, koukali na moře a amfiteátr a vyfotili se s ním. slunce tak krásně hřálo, že jsem byla dlouhou chvíli bez bot.


skoro jsme prošvihli sledování zápasu FC Barcelona – Real Madrid na Placa del Font, ale stihli jsme alespoň kousek fandění místních v hospůdkách kolem celého obvodu náměstí. aj oslavu gólu jsme viděli. prošli jsme si staré centrum města a šup zas dolů "domů".







další den – Štědrý den - jsme sportovali Jindřich běžel a já jela na kole zase k zelenému světlu a zpět. potom na kole do novější části města – projeli jsme třídu Rambla Nova tam a zpět. pak jsme našli ulici, kde bydlel Jindřichův kamarád Luďa, když tu byl na studiích. Šupky dupky do starého města, kde jsme objevili krásně vyzdobenou ulici.







dál jsme hledali wifi, abychom mohli dát něco sem. tu jsme našli na Rambla Nova v Motoklubu a Vespaklubu Tarragona. asi do deseti jsme tam brouzdali na internetu a přitom oslavovali příchod Ježíška vermutem. když jsme měli vše hotovo, dojeli jsme do Cecila, a tam jsme si dali k večeři rizoto, postavili stromek a rozdali dárky.


aj vánoční zvyky byly

v Tarragoně jsme zůstali ještě 25. prosince, kdy jsme se sešli s Jindřichovým spoluhráčem z hokeje Prokopem a jeho dívkou Lenkou. prošli jsme se s nimi kolem přístavu a městem, ještě jsme přespali na "našem" místě a další den, se vydali dál do Delty řeky Ebro.
ten poslední den bylo na moři 10 lodí čekajících na přístav.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Transfagarašská magistrála - začátek

cesta na Transfagaraš

Transfagarašská magistrála - spaní a cesta dál