Delta řeky Ebro

předtím něž jsme odjeli z Tarragony (26. prosince) musel Jindřich ozkoušet svoji novou běhací aplikaci, kterou si stáhnul den předem u zavřeného Motoklubu, kde jsme na Štědrý den "oslavovali" a internetovali. takže se šel proběhnout k zelenému světlu a zpět a já s ním zas na kole s barelem na nosiči, abych po cestě nabrala vodu z pítka. pak se musel ošplouchat, aby nebyl špinavec. tak se stalo, že jsme se vším všudy vyjeli docela pozdě odpoledne a neplánovaně jsme se jeli podívat do delty řeky Ebro (nejdelší řeka Pyrenejského poloostrova), kde jsme se jen chtěli projít a zase jet. jenže jsme se jeli podívat až k móři, což bylo nějakých 20 kilometrů, takže nám zatím zapadlo slunko. a my se šli projít za tmy a naznali jsme, že je nutné, zůstat tam ještě abychom to viděli za světla. byly tam observatoře pro nenápadné sledování ptactva a vůbec tam bylo pěkně a zajímavě.




tak jsme si na procházce vybrali místo ke spaní (byla tam samosebou cedule "zákaz kempování", ale spoléhali jsme na to, že je zima a nikdo to nebude řešit) a přejeli na něj.

takhle to tam vypadalo po ránu
¨
takhle to tam vypadalo odpoledne

takhle to vypadalo z rozhledny

ráno jsme se vypravili na procházku po stezkách, v observatořích obdivovali ptáky (i plameňáky, kormorány, racky a kačky). naštěstí jsme měli dalekohled. během dne se udělal silný vítr, který nás při výšlapu popoháněl, když jsme šli po směru a brzdil, když jsme šli proti. ten vítr ale spíš dokresloval celou scenérii, takže tam i tak bylo překrásně. slunko svítilo do modrých vod a vlnek, vítr čechral vodu a unášel vodní tříšť na hony daleko. ptáci si užívali, jak si s nimi vítr hraje.



byly tam pěkné výhledy





strávili jsme tam krásný den a ještě za světla se nám podařilo odjet do Valencie (kde jsme teď). po cestě se nám naskýtaly zajímavé pohledy

co se smí vyhazovat do kontejneru

políčka zatopená vodou z řeky


prý se tam pěstuje rýže

katalánské vlajky na kruhovém objezdu


první pomerančovníky

od začátku Španělska jsme už projeli územím vinic, územím olivovníkových hájů a teď jsme v území pomerančovníkových, mandarinkových a citronových sadů.

Komentáře

  1. Jééééé, to je super. Tady je otravné šero celé dny tak jsem ráda, že si užíváte sluníčka. Irča v Alicante o vás ví a pošle mi španělské tlf. číslo. Jak vám voní pomerančovníkové háje? Tak jen tak dál moji milí cestovatelé a z SH vám mává TRM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bezva, děkujeme za zařízení návštěvy v Alicante. pomerančovníkové háje voní kůrou pomerančů, když přijdeš, utrhneš pomeranč, loupeš a jíš :-) líbáme TRD a J

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Transfagarašská magistrála - začátek

cesta na Transfagaraš

Transfagarašská magistrála - spaní a cesta dál