cesta na Transfagaraš

já vím, že Transfagaraš je cesta, ale my jsme museli nejdřív na tu cestu vážit cestu, takže:
cesta na Transfagarašskou magistrálu byla dlouhá, horká, ale výživná.
potkali jsme kobylku uvázanou, naštěstí ve stínu, tak, že se moc nemohla pohnout, a tak ji žraly mouchy a obří ovádi, kteří nešli ani na nás, protože by se do nás zabodli asi moc hluboko a sáli by tuk a ne krev. kobylku jsme tedy potěšili kouskem mrkve a pohlazením a jeli jsme dál. a bylo vedro!
potkali jsme Ježíška, který byl dvourozměrný, což je v Rumunsku nejběžnější způsob jeho zhmotnění. a bylo vedro!
zastavili jsme se najíst u opevněného kostela (biserica fortificata), kde nás cikánka požádala o cigaretu, tak jí Jindřich ubalil. tu cigaretu. a bylo nesnesitelné vedro!
Dále pak jsme potkali kácející se sloupy a čápy, kteří na sloupech mají svá hnízda (ovšem to bylo v Rumunsku velice často ve vsích vidět). v tom velkém vedru!
a konečně v Agnitě jsme potkali pána, co na nás mával před koncem obce. a my mysleli, že nám něco chce, že je třeba silnice dál zavřená, nebo že nám hrozí nějaké jiné nebezpečí. zastavili jsme pár metrů za ním a couvli zpět. byl to stopař. vzali jsme ho. snažili jsme se komunikovat - naštěstí jsem si stáhla do mobilu oflajn překladač gůglu, a tak jsme byli schopni zjistit, že je včelař, a že zrovna jede za svými včelami. vezli jsme ho do Chirparu. když vystoupil, podával nám 3 lei za cestu, nechtěli jsme. vysvětloval, že to je na kafë, nechtěli jsme. tak že nás na to kafe pozve, to už byl neodbytný, a tak jsme souhlasili. zajeli jsme kousek dál ke krámohospodě, kde koupil tři kafe v automatu, nasoukal se zpátky do auta a jeli jsme ho odvést ke včelám. kávu jsme vypili u něho v chatičce, kde jsme se snažili dál bavit. zjistili jsme, že má pušku ZB (tedy Zbrojovka Brno pro neznalé, já to taky nevěděla..). dali jsme mu ochutnat český med a od něho dostali kus plástve s sebou. ukázal nám svoje včely, zahradu, krásný vytesaný kříž s Ježíšem, pod kterým chce být pohřbený. aj o víře jsme se chvíli bavili. Jindřich mu pak na oplátku ukázal Rockyho Cecila. 
mulcumesk Marius
no a pak!!! pak jsme je uviděli!!! ale stejně bylo vedro :-(

a tohle se stalo 25. června 2017







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Transfagarašská magistrála - začátek

Transfagarašská magistrála - spaní a cesta dál