aktuální poloha (20. března 2018)


jsme v Marakéši. po tom, jaký klid jsme poslední dobou zažívali, nám zdejší medina (staré město) přijde jako z jiné planety.

foto není vůbec ilustrativní, křižovatka je zde méně než poloprázdná

fotka je pořízena z restaurace, kde jsme si dávali kuskus, hariru (polévku) a mátový čaj. čmoud z motorů nevyvanul ani když se křižovatka na chviličku polovyprázdnila. emise tady vypouštěly skůtry a mopedy (vezoucí všemožné kombinace lidí a nákladu); oslíci a muly (táhnoucí vozíky a vozy); cyklisté (vezoucí třeba tácek s čajem v konvičce a se dvěma sklínkami); maminky s dětmi v šátku; děti vracející se ze školy; mužové vezoucí vozíky s pomeranči (zastavující se vprostřed na pokec s kamarádem); tuktuky a nákladní tříkolky (vezoucí všemožné kombinace věcí); trhovci. do toho všeho přijede auto a začne se uprostřed otáčet aniž by přerušilo tok dopravy. dojem z celého výjevu jsme si ještě umocnili tím, že jsme do té vřavy vkročili a dostali se z ní asi až za dvě hodiny, když jsme bránou prošli z mediny ven.


štěňátka odpočívající na kozích chlupech ve smradlavé koželužně

Komentáře

  1. Zdravím z mrazivé Polabské nížiny cestovatele po černé Africe. Pěkně ty všechny výjevy, vůně, zvuky, pohyby a no prostě úplně všechno schovávejte a pak to na nás vybalíte, jo? Dávejte na sebe pozor, jo a Barča má kluka Mikuláše... Papapa TRM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jen zaznamenáváme :-) pak to vybalíme. Děkujem za komentáře :-) Líbáme J+TRD

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Transfagarašská magistrála - začátek

cesta na Transfagaraš

Transfagarašská magistrála - spaní a cesta dál