10 nejdůležitějších věcí

po vzoru různých cestovatelských blogů (kde dělají reklamu změti outdoorových a technických vychytávek) jsem se i já rozhodla udělat seznam věcí, bez kterých by se naše cesta nemohla uskutečnit. bez kterých se prostě na cestě neobejdeme.
  1. voda – je to k neuvěření, jakou nám udělají radost plné zásobní kanystry vody a taky jakýkoliv pramen, zřídlo, horský potůček. Jindřichovi dělají radost zásoby vody, mně dělají radost prameny vod (ať už je minerální nebo "obyčejná"). takhle jsme si pěkně načepovali v Poděbradech (CZ), Tisovci (SK), Kalvarii Paclawske (PL) a těšíme se na další krásná místa, kde to uděláme příště. bez vody to prostě nejde!!!
  2. jídlo – jistě, bez jídla bychom i nějakou dobu vydrželi, ale že bychom to chtěli pokoušet... to raději pokousat nějaký dobrý chleba (nejlepší je Bílovický), protože to je základ. A pak co se přidá – nejčastěji zelenina, sýr, vejce, luštěniny, taky někdy maso (bez toho to bohužel neumíme...), ovoce, semínka a ořechy, vločky a kuskus, rýže, jáhly, pohanka, no a někdy nějaké dobroučké sušenky ke kávě (prozatímní objev cesty – biszkopty (PL)). bez jídla to prostě neumíme.

  3. plyn – ano, občas si pustíme plyn...a je nám pak krásně...teplo. máme plynové lahve a je to s nima bezva super žůžo ňůňo. občas taky něco uvařim.
  4. panel na solár – je to naše srdeční záležitost a dodává nám spoustu energie. hlavně když si můžem nabít elektronické vymoženosti (z nichž nejvymoženější jsou chytré telefony) a posvítíme si. jsme prostě sluníčkáři!!!
  5. holiny – zakoupené v obchodě Kars Brno - pracovní, zdravotní a vycházková obuv. my máme vycházkovou kombinovanou se zdravotní - když je bláto a/nebo potřebujeme jít kadit, tak se hodí nejvíc...
    každý máme jednu
  6. volant, pedály, motor - prostě všechno, co dělá našeho Rockyho Cecila provozu schopným – je to lev, se lví silou teď stojí na parkovišti a čeká na nás až se vybabráme. a my se babráme neradi, ale dlouho...
  7. polní lopatka – bytelnou polní lopatku jsme si zakoupili v army shopu (opravdu doporučujeme!!!). není nadto si pěkně poklábosit s pánem, co tomu všemu rozumí (hlavně pak podvlíkačkám a teplákům) a pak mít čím vykopat zákopový záchod. připravená polní lopatka v noci pod polštářem ve mě vyvolává pocit neklidu a bezpečí (sice se nedá lopatkou v Cecilovi pořádně rozmáchnout, ale třeba by případný vetřelec zděšením utekl, když by se Jindřich zasekl lopatkou do stropu...)
             ilustrativní foto (pozor: toto není příklad servírování!!!)
  8. postel – pevná dřevolepená deska bez značky se velice dobře osvědčila. stačí na ní hodit kus molitanu a spacáky. my se samosebou nespokojili s takovým jednoduchým řešením a vytvořili pohankové matrace, na které umístili peřiny. a hnízdečko je na světě!!! matrace dvakrát nastavované, jedenkrát přešívané a doplňované. pohankovým slupkám třikrát zdar! zdar! zdar!
  9. deky – hodí se v zimě a dešti, když dojde plyn a my potřebujeme zůstat v Rockym. čekat až to přejde nejde celou dobu jen v posteli, tak se dá zabalit do deky a sednout si ke stolečku a číst si nebo dělat jinou hodnotnou činnost. deky se využijí také v případě zapadení.
  10. kolečko navíc – u auta se tomu běžně říká „rezerva“ a u lidí je to taková rezerva mozku, kde je to, co jiný lidi nemaj a co nás taky udržuje u našeho plánu, i když už by to zbytek mozku vzdal. pozn.: nedá se koupit. NIKDE!!!
    teda vlastně dá se koupit v bazaru - každý máme tedy 2 kolečka navíc
    (kam nedojede Cecil, tam dojedou kolečka)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Transfagarašská magistrála - začátek

cesta na Transfagaraš

Transfagarašská magistrála - spaní a cesta dál